Home / Zdravlje i Hrana / ISPORUKA LANE: Jača tijelo, čisti kožu

ISPORUKA LANE: Jača tijelo, čisti kožu

Cijela lanena sjemenka, svježe mljevena u umacima, salate, juhe od povrća, sirevi i punjene paprike, pečeni proizvodi, žitarice za doručak, jogurt, mnogo su korisnih

Kad god vam padne na pamet, stavite laneno i laneno ulje u kruh i drugu hranu. Cjelovito laneno sjeme, svježe mljeveno u umacima, salate, juhe od povrća, sarme i punjene paprike, pečeni proizvodi, žitarice za doručak, jogurt, mnogo su puta korisne. U medicinskom smislu, lan zadržava srce i krvne žile, a kao bogat izvor vlakana smanjuje mogućnost zatvaranja. Laneno je poznato laksativ, ali ne stvara naviku niti oštećuje crijevo. Stoga, ako imate problema s zatvorom, dovoljno je da se sjeme stavi na kockice, potopite ga u vodu i pojedete.

Loading..

Potvrđena je i učinkovitost lanenog ulja. Istraživanja su pokazala da ona jača imunitet i smanjuje upalu dišnih puteva, ako se svakodnevno konzumira žlica. Ulje od lanenog ulja treba uvesti osobe s problematičnom kožom, ako je suho ili sklon ekcemu. Lan je također dobar za stabilizaciju razine šećera u krvi, što je posebno važno za osobe s dijabetesom.

Check Also

12 namirnica koje smanjuju kolesterol: ništa vas ne košta! (POPIS)

Jedan od najučinkovitijih načina za kontrolu kolesterola je u potpunosti pod vašom kontrolom: promatrajte što ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *