Home / Novosti / Ilustracija koja najbolje ilustrira istinu o uspješnim ženama

Ilustracija koja najbolje ilustrira istinu o uspješnim ženama

Peruanski karikaturist na fenomenalan način predstavio je složene izazove s kojima se suočavaju zaposlene majke, a nakon svega – sve zaposlene žene.

Majke su na samom vrhu mnogih zanimanja, a sadašnja generacija očeva mnogo je više uključena u odgoj djece i brigu o domu nego njihovi očevi prije, ali ne možemo se pretvarati da zaposlene majke i očevi imaju istu priliku kad su karijere u pitanju.

Žene preskaču prepreku dok muškarci trče pored njih na čistoj stazi. Ovu jednostavnu metaforu ilustrirali su novinski peruanski karikaturist La Republica i na fenomenalan način pokazali složene izazove s kojima se suočavaju zaposlene majke i na kraju sve zaposlene žene. Zahvaljujući najavi indijskog milijardera Anande Mahindre na Twitteru, ovaj crtež je postao virusan.

Mahindra je objavio crtež dok je tjedan dana pomagao spasiti svog jednogodišnjeg unuka.

– Čestitam svakom zaposleniku žene i priznajem da njihov uspjeh zahtijeva mnogo veći napor od njihovih muških kolega – napisao je u izjavi.

Loading..

Mahindra je u pravu kad ulaže više truda, ali mi više nismo plaćeni za to. Kad muškarci postanu očevi – često napreduju na poslu i zajedno imaju višu plaću, dok mnoge žene postaju majke s “majčinskom kaznom” i nedostatkom napredovanja u karijeri. Čak i danas, 2019. godine, majke se često smatraju roditeljem. Žene nose teški mentalni teret, rade više sati sa svim neplaćenim radom, provode više vremena u odgoju djece i kućanskih poslova i imaju manje vremena za sebe.

S druge strane, istraživanje je pokazalo da se slobodno vrijeme muškaraca zapravo povećava nakon roditeljstva, dok majke samo povećavaju svoje radno opterećenje kod kuće. Treba naglasiti da crtež nije postao virusan jer je duhovit. Upravo suprotno. I nažalost, mnoge se majke mogu poistovjetiti s njim

Check Also

Dan žena: Znate li zašto proslavljamo 8. ožujak?

Sjećate li se pravog razloga zbog kojeg se ovaj praznik slavi ili je njegovo značenje ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *